Vintage Lotus tafellamp

Carlo Nason - Mazzega
1960-1969

Vintage Lotus tafellamp, model LT305, Carlo Nason 1969, Mazzega, Murano Italië.

Vintage Hans Wegner Fruit Bowl

Hans J. Wegner - Johannes Hansen
1950-1959

Uiterst zeldzame massief teakhouten ‘fruit bowl’ (fruit schaal) op driepoot geborsteld roestvrijstalen onderstel. Gemaakt bij Johannes Hansen, Denemarken circa 1965.
De Fruit Bowl is ontworpen door Hans J. Wegner in 1956 ten behoeve van een bijzondere gebeurtenis. Hij experimenteerde met houtdraaitechnieken en wilde een bijzonder en uniek object maken, dat op zichzelf al bijzonder was. De praktische bruikbaarheid was niet het hoofddoel. Dit resulteerde in de ‘Fruit Bowl’ dat een extravagant, stand alone object is geworden en waarin hij tot het uiterste ging qua houttechniek.
Wegner presenteerde zijn creatie tijdens het jaarlijkse ‘Cabinetmakers Guild Autumn Exhibition’ in Kopenhagen, waarbij hij door een journalist gevraagd werd naar het waarom van dit extravagante object. Wegner antwoordde: “Soms wil je tot het uiterste gaan.”

Dit object verkopen wij ook nieuw. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Vintage ‘New York’ Sofa

Edward Wormley - Ljungs Industrier / DUX
1950-1959

Zeer zeldzame bank van Amerikaanse ontwerper Edward J. Wormley, ontworpen in 1952 voor Dunbar Furniture USA. In licentie uitgebracht bij Ljungs Industrier / DUX Circa 1953-58.

Open structuur ontwerp met binnenvering matras, hand-gestoffeerde stoffering van wol en linnen met knopen, onderstel van massief berkenhout in donkere beits. L: 228 x 75/42 x 80 cm.

 

 

Vintage Medea stoel

Vittorio Nobili - Tagliabue
1950-1959

Medea stoel, ontworpen door de Italiaanse ontwerper Vittorio Nobili voor Tagliabue, Italië in 1955. Walnoot-multiplex zitschaal afgewerkt in hoogglanslak geaccentueerd met koperen doppen. Vierpotig onderstel van zwart geverfd staal met vloerglijders van kunststof.

Dit ontwerp werd in 1956 bekroond met de prestigieuze ontwerpprijs ‘Compasso d’Oro’.

Vintage daybed GE18/19

Hans J. Wegner - Getama
1960-1969

Vintage daybed GE 18/19 ontworpen door Hans Wegner gemaakt door Getama. Eiken frame en poten, met messing matrashouders. Matras met binnenvering.

Vintage Barcelona Stools

Ludwig Mies van der Rohe - Knoll International
1920-1929

Twee vintage Barcelona stools van Ludwig Mies van der Rohe, gemaakt door Knoll, in zeer fraai gepatineerde leer. Volledig origineel.

Vintage Messing ‘Raindrops’ Wandobject, 1975

Jerry Fels & Curtis Freiler - Artisan House

Prachtig vintage Artisan House messing wandobject ‘Raindrops’. Handgemaakt en gesigneerd C. Jere (Curtis Jere), 1975.
Wandobject is gemaakt van gepolijste en gebrande messing plaatjes en bollen in verschillende hoogtes gepositioneerd welke op prachtige wijze zijn gepatineerd. Het wandobject kan zowel horizontaal als verticaal worden opgehangen.
Door de verschillende reflecties in het object voegt het iets toe aan de ruimte.

Dit is een origineel Vintage object, geen recente reproductie. Deze objecten zijn niet met elkaar te vergelijken.

 

Vintage Opaline Hanglamp

Carlo Nason - Mazzega
1961-1969

Vintage opaline hanglamp model LS134, ontworpen door Carlo Nason in 1969, uitgevoerd bij Mazzega, Murano Italië circa 1972-75.

Armatuur bestaat uit vier perfect in elkaar aansluitende mond-geblazen onderdelen van opaal en melkglas. Dit is een zeer zeldzame, spectaculaire en betoverende lamp.

 

Vintage Grass Chair

George Nakashima - Own Atelier
1950-1959

The Grass chair, ontworpen in de 40er jaren, is één van de eerste ontwerpen van George Nakashima. Deze stoel kenmerkt zich door eerlijkheid, vakmanschap en moderne vormgeving.

Meester-houtbewerker en opgeleide architect, George Nakashima, was het leidende licht van de Amerikaanse Studio meubelbeweging. Samen met Wharton Esherick, Sam Maloof en Wendell Castle was Nakashima een ambachtsman die industriële methoden en materialen verachtte ten gunste van een persoonlijke, ambachtelijke benadering van het ontwerp. Wat Nakashima onderscheidt, is de poëtische stijl van zijn werk, zijn eerbied voor hout en het geloof dat zijn meubels konden tonen – zoals hij het in de titel van zijn memoires uit 1981 noemde – ‘The Soul of a Tree’.

Vintage Ole Wanscher Colonial Chair

Ole Wanscher - Poul Jeppesen
1940 - 1949

De ‘Colonial chair’ ontworpen in 1949 door Ole Wanscher  is een van zijn meest gewaardeerde ontwerpen. Deze stoel heeft bijzondere vormgegeven armleuningen, losse kussens en een handgevlochten rattan zitting.
Het frame is uitgevoerd in mahonie met een donkere beits afwerking wat prachtig aansluit bij de zwart leren kussens.

Vier Vintage Eero Saarinen Executive Armchairs met houten poten

Eero Saarinen - Knoll International
1950-1959

Set van vier vintage Eero Saarinen executive armstoelen met houten poten voor Knoll.
Uitgevoerd in een exclusieve blauw-grijze velours stoffering.

Vintage ‘Bird’ bureaustoelen FK 6725

Jørgen Kastholm & Preben Fabricius - Kill International

Een set (2) draaibare hoge rug ‘Bird’ bureaustoelen, model FK 6725, in cognackleurig leer. Ontworpen door Deense ontwerpers Preben Fabricius en Jorgen Kastholm, 1966, geproduceerd door Kill International, Duitsland.Dit is de originele 1e serie uitvoering met kenmerkende gepolijste gegoten aluminium driepoot onderstel met zwenkwielen.

Vintage PH Kontrast Lamp

Poul Henningsen - Louis Poulsen

De PH “Kontrast” hanglamp is ontworpen door Poul Henningsen voor Louis Poulsen (Denemarken), tussen 1958 en 1962. “PH Kontrast” bestaat uit tien schermen die elk vier verschillende oppervlakken hebben: geverfd in wit en gepolijst verchroomd. De lamp heeft een verstelbare pendel (geplaatst in het midden van de lamp) om het licht mee te regelen, van direct naar indirect licht en tegelijkertijd de kleur van blauwachtig naar roodachtig te veranderen. De lamp was buitengewoon gecompliceerd en duur om te produceren en werd daarom eind jaren tachtig uit productie genomen.

 

Vintage Magazine Tree

Edward Wormley - Dunbar Furniture

‘Magazinetree’, model 4765 van de Amerikaanse ontwerper Edward Wormley uitgevoerd in berken- en notenhout, ontworpen in 1947 voor Dunbar Furniture USA.
Een zeer speciaal, functioneel en esthetisch klein meubelstuk als een stand-alone of naast een stoel of bank. Het meubel is uitgerust met het originele fabrikantenlabel aan de onderzijde [Dunbar Berne Indiana].

Vintage messing ‘Raindrops’ wandobject

Jerry Fels & Curtis Freiler - Artisan House
1960-1969

Vintage messing wandobject ‘Raindrops’ Artisan House, Californië VS. Handgemaakt en gesigneerd ‘C. Jere, 1971’.
Wandobject is gemaakt van gepolijste en gebrande metalen en messing plaatjes en bollen in verschillende hoogtes die op prachtige wijze zijn gepatineerd. Het wandobject kan zowel horizontaal als verticaal worden opgehangen. Door de verschillende reflecties van het object voegt het iets toe aan de ruimte.

 

Vintage Chromen Raindrops wandobject

Jerry Fels & Curtis Freiler - Artisan House
1960-1969

Vintage chromen wandobject ‘Raindrops’ Artisan House Californië (VS). Handgemaakt en gesigneerd C. Jere, ca. 1970.
Wandobject is gemaakt van gepolijste en gebrande metalen en verchroomde plaatjes en halve bollen in verschillende hoogtes die op prachtige wijze zijn gepatineerd. Het wandobject kan zowel horizontaal als verticaal worden opgehangen. Door de verschillende reflecties voegt het iets toe aan de ruimte.
De raindrops werd ook in een messing uitvoering gemaakt.

 

Vintage Grande Bibliothèque B17

Pierre Chapo - Edition Seltz

Zeldzame boekenkast model B17-C uitgevoerd in massief iepenhout bestaande uit vier planken ‘ondersteboven geconstrueerd’ op muursteunen. Édition Seltz, circa 1967.  Pierre Chapo werd geboren in een familie van ambachtslieden en volgde zijn opleiding tot architect aan de École Nationale Supérieure des Beaux-Arts in Parijs. Na zijn afstuderen in 1958 vestigde hij zijn eerste studio in Clamart, Frankrijk en opende vervolgens la Galerie Chapo in Parijs. Naast het tentoonstellen van zijn eigen werk, exposeerde de galerie decoratieve objecten, keramiek, verlichting en Scandinavisch design. Chapo vond inspiratie in het werk van Le Corbusier, Frank Lloyd Wright, Bauhaus en Charlotte Perriand, naast zijn uitgebreide reizen door Europa en de Verenigde Staten. Pierre Chapo was een meesterlijke houtbewerker die tot uiting komt in zijn baanbrekende werken.

Vintage ‘Plate-lamp’ of ‘Langelinie’

Poul Henningsen - Louis Poulsen
1950-1959

Koperen ‘plate lamp’ van Poul Henningsen. Origineel ontworpen in 1958 voor het Langelinie paviljoen in Kopenhagen. Het ontwerp is geinspreerd op het patroon van de ringen in het water om het paviljoen.
De lamp is gemaakt van koper, dat een warme reflectie van het licht geeft. Deze lamp is ontworpen in dezelfde tijd, voor het zelfde project, als Henningsen’s bekende Artisjok lamp. Deze lamp is al decennia uit productie.

Vintage Deense Schapenvacht Fauteuil

Attr. Flemming Lassen - Unknown
1940 - 1949

Uitzonderlijke en unieke Deense fauteuil uit 1940 in schapenvacht stoffering met walnoot gebeitste mahoniehouten pootjes, waarvan de voorpoten zijn uitgevoerd met messing ‘tenen’.
De stoel is uitgevoerd met een binnenvering-zitkussen dat een fantastisch zitcomfort biedt, naast het geweldige comfort dat de nieuwe schapenvachtstoffering geeft.
Een uniek stuk dat aan ontwerpers herinnert die in dezelfde organische stijl werkten, met schapenvachtstofferingen, zoals Flemming Lassen, Philip Arctander en Jean Royère.

Vintage ‘Sfumato’ vloerlamp LT316

Carlo Nason - Mazzega
1961-1969

Model LT316 ontworpen door Carlo Nason voor Mazzega, Murano Italie bestaande uit vijf mond-geblazen glazen schaalelementen gestapeld op een bronzen voet.

Carlo Nason is een Italiaanse glaskunstenaar, geroemd om zijn gebruik van historische technieken bij het maken van innovatieve lampen, vazen en sculpturen. Nason is in 1935 geboren in Murano, Italië, in een van de oudste glasblazer families van Murano.
Zijn werk is o.a. te vinden in de collecties van het MOMA (Museum of Modern Art) in New York.

Vintage Palissander Fauteuils

Illum Wikkelsø - Niels Eilersen
1950-1959

Prachtige set van twee originele palissanderhouten fauteuils van Illum Wikkelso (Denemarken, 1919-1999) met groen leren bekleding. Ontworpen in 1959 voor Deense meubelfabrikant N. Eilersen.
Wikkelso’s gedegen achtergrond in het meubelmakersvak zorgde voor een goed oog voor detail voor materialen, verbindingen en stofferingen. Dit is goed zichtbaar in de detaillering van dit ontwerp / meubelserie, bijvoorbeeld in de verbinding aan de voorkant van de armleuning. (zie foto).

Vintage Spiegelobject Von 3125

Giuseppe Raimondo - Cristal Art
1970 - 1979

Abstract spiegelobject model ‘Von 3125’ van de Italiaanse ontwerper Giuseppe Raimondo voor Cristal Art, Italië, 1970.
Het object is uitgevoerd in grijs rookglas en koperkleurig rookglas.
Een uniek en zeer decoratief wandobject wat vanuit verschillende perspectieven interessant is.
Het object wordt geleverd met de originele verpakking uit de jaren 70.

Vintage ‘Centrum’ Hanglamp

Kurt Nørregaard - Louis Poulsen
1990 - 1999

Extreem grote hanglamp voorzien van tien ronde wit hoogglans gecoate aluminium ringen op basis van een wiskundige curve. Deze lamp is ontworpen door Kurt Norregaard in 1990, gebaseerd op oude schetsen van Poul Henningsen. Een prachtig en uniek armatuur dat zorgt voor een prachtige en grote hoeveelheid licht als dat nodig is.

 

Gebronsd Messing PH3/2 Amber Hanglamp

Poul Henningsen - Louis Poulsen
1920-1929

PH Amber glazen schermen op PH3/2 gebronsd messing hanger uit 1994 van de gelimiteerde editie ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de geboorte van Poul Henningsen. Een verzamelobject.

Vintage kroonluchter

Erik Hoglund - Boda Glassworks

Kroonluchter voor 6 kaarsen van de Zweedse ontwerper Erik Höglund, uitgevoerd in zwart smeedijzer met blauwe glazen ornamenten met verschillende beeltenissen. De kroonluchter komt met de originele smeedijzeren ophang haken. Gemaakt bij Kosta Boda Zweden circa 1975.

Erik Höglund was een Zweedse beeldhouwer, schilder, graficus en glaskunstenaar.

Vintage hanglamp model 1262

- Stilnovo

Hanglamp model 1262 van Italiaanse fabrikant Stilnovo uit de vroege jaren 60. Armatuur met 6 wit hoogglans gelakt metalen schalen en verchroomde verbindingen.
Het armatuur geeft een ruime hoeveelheid mooi gelijkmatig licht waarbij de hoogglans lak afwerking voor een prachtige schaduweffect zorgt.

Vintage GE290 Easy Chair

Hans J. Wegner - Getama

Fauteuil GE290 is een zeer gewaardeerd vroeg ontwerp van Hans Wegner, Wegner ontwerp de stoel reeds in 1953, het model is nog altijd zeer actueel en in productie.  De fauteuil biedt uitzonderlijke goed zitcomfort – mede door kussens met binnenvering – en veel gemak van de brede armleuningen.  Uitgevoerd in een mooie grijs-blauwe wollen Deense kwaliteitsstof met prachtig gepatineerd eikenhout in zeer goede staat. Gemerkt met brandmerk aan onderzijde van het frame (afgebeeld).

 

Vintage ‘CAB’ fauteuils

Mario Bellini - Cassina
1980 - 1989

Een paar model ‘CAB 414’ armstoelen uit de jaren 80, ontworpen door Italiaanse ontwerper Mario Bellini voor Cassina Italië. Uitzonderlijke stoelen van hoge kwaliteit bestaande uit een leren hoes gespannen over een stalen frame. De innovatie van Bellini lag in het gebruik van ritssluitingen om de leren hoes aan het frame vast te maken; een ritssluiting loopt langs de binnenkant van elke poot en sluit de hoes op zijn plaats. Beide stoelen zijn in prachtige originele staat.

 

Vintage ‘Honeycomb’ wandlampen

Jules Wabbes
1953

Een paar zeldzame messing ‘Honeycomb’ wandlampen, ontworpen in 1953 door de Belgische ontwerper Jules Wabbes (1919-1974). De honeycomb wandlamp is samengesteld uit 32 handgesoldeerd hexagonale koperen kokers. De lamp werd ontworpen voor de hoge entree van het ‘huis van de Declercq’, gebouwd door André Jacqmain en Jules Wabbes. Omdat het armatuur zowel van onder als van boven moest kunnen worden gezien, ontwierp Wabbes een armatuur uit een zeshoekige buissecties, vandaar de naam ‘Honeycomb’. Bovendien wordt hiermee het licht aan beide zijden mooi gefilterd door deze metalen structuur.  Een van de karakteristieke kenmerken van dit ontwerp is dat de lamp aan de bovenkant recht is en aan de onderkant schuin afloopt. Een indrukwekkend ontwerp met prachtige lichtkwaliteit.

Lit. Jules Wabbes: Architecte d’interieur, Ferran-Wabbes p. 29.

Vintage ‘Diplomat’ Desk

Finn Juhl - France & Son

Teakhouten ‘diplomat’ schrijftafel van Deense ontwerper Finn Juhl, ontworpen in 1958 voor France & Son, Denemarken. De strakke belijning van dit bureau zijn subtiel geaccentueerd door licht uitgesneden panelen op de schorten en met markant vormgegeven gepolijst aluminium handgrepen.
Het bureau heeft aan weerskanten twee zwevende ladenblokken, elk met 2 lades, en een uitschuifbaar glazen planchet. Een prachtig kwalitatief uitgevoerd bureau met veel ruimte met een tijdloos karakter.

Vintage Brutalist ‘Labyrinth’ Wand Sculptuur

C. Jere - Artisan House

Vintage  Curtis Jere “Labyrinth” wandsculptuur in ‘brutalist’ stijl bestaande uit verschillende messing elementen met prachtige geoxideerde afwerkingen, gemaakt bij Artisan House, California (VS) in 1972.  Ontworpen om zowel horizontaal als verticaal op te hangen. Object komt in goede originele staat en is volledig gesigneerd en gedateerd, C. Jere, 1972.

Medio mei 2020 verwachten wij een zending uit Amerika met oa. enkele Vintage C. Jere wandobjecten. Bij interesse neemt u dan graag contact met ons op.

 

Vintage Ari lounge chair met voetenbank

Arne Norell - Norell Möbel
1966

Vintage Ari lounge chair & voetenbank met hoogglans verchroomd stalen frame ontworpen door Zweedse ontwerper Arne Norell in 1966.  Deze lounge chair & voetenbank zijn uitgevoerd met nieuwe lederen stofferingen in de beste kwaliteit aniline leer.  Dit leer is natuurlijk gelooid en gekleurd en heeft een specifieke glans wat de nieuwe stofferingen een vintage look geeft en daardoor mooi aansluit op het oude frame en de originele riemen – een van de mooiste onderdelen van dit prachtige ontwerp. Deze nieuwe  stofferingen zijn gemaakt door de originele fabrikant waardoor de maatvoering en kwaliteit exact volgens het origineel is.

 

Vintage Messing Pom Pom Sculpture

Jerry Fels & Curtis Freiler - Artisan House

Vintage iconisch C. Jere metalen ‘ Pom Pom’ wandsculptuur van Artisan House uitgevoerd in messing. Sculptuur kan aan één tot drie haken hangen, horizontaal of verticaal.   Het object is volledig gesigneerd en gedateerd, ‘C Jere 1979’, zie laatste afbeelding.  Dit is een origineel Vintage stuk, geen recente reproductie.

 

Vintage Constanze daybed & sofa

Johannes Spalt - Franz Wittman
1960-1969

Constanze sofa & daybed van de Oostenrijkse architect en designer Johannes Spalt is een slim en iconisch design uit de jaren 60. Met één simpele handbeweging kunt u de bank veranderen in een daybed door een ingenieus en een zeer solide mechanisme.

Johannes Spalt (1920-   2010) was een belangrijke Oostenrijkse architect en  designer. Zijn ontwerpen kenmerken zich door zijn architectonische overtuiging dat constructies licht en transparant moeten zijn.  Gedurende de oorlogsjaren studeerde Spalt vliegtuigbouw. Deze studie vormde hem en legde de basis voor zijn sierlijke en simpele constructies in zijn ontwerpen. Deze achtergrond van Spalt is zeer herkenbaar in zijn meubelontwerpen, zoals in zijn Constanze bank & daybed.

 

 

Vintage Tafelamp

Gösta Sigvard - Lindshammer

Zeldzame vintage glazen tafellamp van Gösta Sigvard (Zweden), 1960.  Dit unieke extreem grote stuk mondgeblazen gestructureerd rood glas is gemaakt bij Lindshammer glasbruk Zweden, waarvan bekend was dat het het mooiste rode kleurglas produceerde van alle Zweedse glasfabrieken die zich in het ‘Crystal Kingdom’ in Småland Zweden bevonden. De kap is speciaal voor de lamp handgemaakt in een unieke vorm en uitgevoerd in een mooie kwaliteitsstof met gouden interieur. De elektra incl. fittinghouder, schakelaar en stekker is compleet nieuw en veilig.

 

Vintage Louvre hanglamp

Poul Henningsen - Louis Poulsen
1950-1959

De Louvre hanglamp werd oorspronkelijk ontworpen door Poul Henningsen in 1957 voor de Adventkerk in Skodsborg Hydro Denemarken op verzoek van de architect Charles Gjerrild die Henningsen vroeg om een economische maar aantrekkelijk armatuur te ontwerpen. Henningsen gebruikte zijn eerder ontworpen ‘Spiral’ lamp (1942) als inspiratie. De PH Louvre bevat 13 matte wit gecoate aluminium ringen en biedt een overal 100% verblindingsvrij licht. Een opvallend maar toch zeer functioneel object.

Het ontwerp is gebaseerd op het principe dat het licht iedere keer onder dezelfde hoek wordt weerkaatst. Dit zorgt voor mooi uniforme lichtverdeling naar alle kanten, maar ook naar boven en naar onderen.

Vintage Spanish Chair

Borge Mogensen - Fredericia
1958

De ‘Spaanse stoel’ van de Deense ontwerper Børge Mogensen is uitgevoerd in massief eikenhout met een bekleding van natuurlijk gelooid tuigleer met koperen gespen. De stoel met zijn brede armleuningen die dienen als praktische ruimte om een glas, tijdschrift of boek te plaatsen is een van de meest iconische Scandinavische ontwerpen van de 20e eeuw. Het werd ontworpen in 1958 en gelanceerd als onderdeel van een innovatieve woonruimte-tentoonstelling, waarin alle tafels van de vloer werden verwijderd om een open leefruimte te creëren. Dit exemplaar heeft mooi gepatineerd en goed onderhouden originele stoffering, het eikenhouten frame verkeerd in uitzonderlijke goede schone originele staat.

Vintage TrePH Table Lamp

Poul Henningsen - Louis Poulsen

TrePH tafellamp armatuur in gebronsd messing van de in 1994 uitgebrachte gelimiteerde heruitgave ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Poul Henningsen. Uitgevoerd met nieuwe amberkleurige glazen schermen van Louis Poulsen.  Een verzamelobject.

Vintage Cabinet

Borge Mogensen - C.M. Madsen

Prachtig donker eiken cabinet van Deense ontwerper Borge Mogensen met messing beslag en Aziatische invloeden. Contrasterend blank berkenhouten interieur met diversen verstelbare planken en tray’s.

Vintage tafellamp met Octogonale Kap

Bergboms - Holmegaard

Grote blauwe 1960’s glazen tafellamp van Bergboms, Zweden gemaakt bij Holmegaard, Denemarken. De speciale kap is een hoogwaardige op maat handgemaakte octogonale (achthoekige) kap, uitgevoerd in een gele handgeweven grove linnen stof. De kap is van binnen goudkleurig.

 

Vintage PK31 Fauteuil

Poul Kjaerholm - Kold Christensen
1950-1959

Poul Kjaerholm Pk31 fauteuil uit eerste productieserie uitgevoerd door maker Ejvind Kold Christensen (zie merkteken stans in frame op afbeelding # 13 + 14) in origineel zwart leer.

Vintage model BO-562 2-zitsbank

Jørgen Kastholm & Preben Fabricius - Boex
1960-1969

Prachtig gepatineerd lederen 2-zitsbankje model BO-562 van de Deense ontwerpers Jørgen Kastholm & Preben Fabricius, uitgevoerd in cognac kleur leer. Gemaakt door BO-Ex Denemarken in het midden van de jaren 60.
Een zeer comfortabel ontwerp, mede door de met dons gevulde kussens.
De bank heeft prachtige scherpe lijnen en een onderstel van roestvrijstaal.
Een prachtig tijdloos meubel van uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Vintage Ari Lounge Chair & Ottoman

Arne Norell - Norell Möbel

Vintage Ari lounge chair & voetenbank (ottoman) met prachtig hoogglans verchroomd stalen frame ontworpen door Zweedse ontwerper Arne Norell in 1966.  Een van de meest tijdloze iconische en best zittende ontwerpen van de 20e eeuw. Deze vintage lounge chair & voetenbank zijn uitgevoerd met nieuwe Cognac kleurige lederen stoffering, uitgevoerd in de mooiste kwaliteit aniline leer.  Dit leer is natuurlijk gelooid en gekleurd en heeft een specifieke glans wat de nieuwe stoffering een vintage look geeft en daardoor mooi aansluit op het oude frame en de behouden originele riemen – een van de mooiste onderdelen van dit prachtige ontwerp. Deze nieuwe  stofferingen zijn gemaakt door de originele fabrikant waardoor de maatvoering exact volgens het origineel is en de kwaliteit gewaarborgd.

 

Vintage Model 65 Lounge Chairs (2)

Florence Knoll - Knoll International

Set van 2 Florence Knoll model 65 Lounge Chairs / zgn. ‘Slipper Chairs’ uit 1956. Onderdeel van een zitgroep die bestond uit een fauteuil zonder armleuningen (deze), een armstoel en een sofa met of zonder armleuningen in een 2- of 3-zits uitvoering waarbij de stoffering in vakverdeling gestikt is.
Deze serie, die tot 1978 gemaakt is en ondertussen nog zeldzaam te vinden is, heeft een buitengewoon goed zitcomfort en een tijdloze moderne uitstraling.
De fauteuils zijn volledig gerestaureerd in een prachtige comfortable stof van het Italiaanse kwaliteitsmerk ‘Dedar’.

Prijs voor de set van 2 fauteuils.

Uit deze zitgroep hebben wij tevens 2 fauteuils met armleuningen beschikbaar die nog gerestaureerd moeten worden. U kunt hierbij zelf de stof uitzoeken en ze geheel naar eigen wens laten uitvoeren.
Voor een juist passende stofkeuze adviseren wij u graag in de winkel, waar wij vele stofstalen kunnen tonen of wij sturen u na overleg stofstalen toe.

Vintage Deense Schrijf/Kaptafel

Erik Riisager Hansen - Haslev Møbler

Prachtige damesschrijftafel annex kaptafel van ontwerper Erik Riisager Hansen, een Deens ontwerp uit 1960 gemaakt bij Deense fabrikant Haslev Møbler.
Het meubel, uitgevoerd in teakhout, heeft een verborgen spiegel en een compartiment met verschuifbaar tablet en een prachtig smal klein laatje aan de voorzijde.
Dit zeldzame uiterst elegante en zeer hoogwaardig ambachtelijk vervaardigd meubel is voorzien van vele prachtige constructieve details die een vakbekwaam meubelmaker vergen.

Vintage CH27 Lounge Chairs

Hans J. Wegner - Carl Hansen & Son
1950-1959

Een set compleet originele (ongerestaureerde) CH27 lounge chairs van Hans Wegner. Deze CH27 stoelen zijn in 1949 ontworpen en zijn uitgevoerd in eiken en riet. Gemaakt in 1960 door Carl Hansen & Son, brandmerk staat onder de armleuningen.  Het model werd later opgevolgd door model CH25, wat een eenvoudigere versie is van dit ontwerp dat is uitgevoerd met gedetailleerd geweven riet (een zeer nauwkeurig en tijdrovend werk) en ‘haakjes’ aan de bovenkant van de rugleuning waaraan een optioneel kussen kan worden opgehangen.

 

Vintage Palissanderhouten Dressoir

Florence Knoll - Knoll International

Prachtig vierdeurs dressoir van Florence Knoll in palissanderhout met verfijnde minimalistische handgreepjes. Het interieur is zeer uitgebreid, en compleet, met een lade compartiment en verstelbare planken. Dit is een vroeg on-gerestaureerd exemplaar uit de jaren 60 in prachtige staat. Gemerkt met een origineel label van fabrikant Knoll aan de achterzijde.

 

 

VINTAGE MESSING ‘RAINDROPS’ WANDOBJECT, 1975

C. Jere - Artisan House

Prachtig groot vintage Artisan House messing wandobject ‘Raindrops’. Handgemaakt en gesigneerd C. Jere (Curtis Jere), 1975.
Wandobject is gemaakt van gepolijste en gebrande messing plaatjes en bollen in verschillende hoogtes gepositioneerd welke op prachtige wijze zijn gepatineerd. Het wandobject kan zowel horizontaal als verticaal worden opgehangen.
Door de verschillende reflecties in het object voegt het iets toe aan de ruimte.

Dit is een origineel Vintage object, geen recente reproductie. Deze objecten zijn niet met elkaar te vergelijken.

Medio mei 2020 verwachten wij een zending uit Amerika met oa. enkele Vintage C. Jere wandobjecten. Bij interesse neemt u dan graag contact met ons op.

Vintage Dressoir

- Galleria Mobili D’arte Cantù

Minimalistisch dressoir met gegolfde lambrisering gemaakt door het Italiaanse ‘Galleria Mobili D’arte Cantù’.  Toegeschreven ontwerp  ‘Vittorio Dassi’ die meubels voor Cantù ontwierp met exact dezelfde gegolfde panelen. Het dressoir is verdeeld in twee compartimenten en is uitgerust met twee (bestek)laden onder het tafelblad.  Het dressoir kan zwevend aan een muur opgehangen worden. Oudere maar niet-originele accessoires hiervoor inbegrepen.  Een prachtig tijdloos stuk met slimme maatvoering.

 

Vintage zwart leren ‘Kilin’ Lounge Chair

Sergio Rodrigues - Oca Brazil
1960-1969

Imbuia Houten (type tropisch walnoot hout) en zwart leren “Kilin” lounge chair van Braziliaanse designer Sergio Rodrigues. Ontworpen in 1967, geinspireerd door tropische hangmatten en landelijke meubels. Deze versie met messing schroeven is geproduceerd in 1973 door Oca Brazil, Sergio Rodriguez’s eigen bedrijf voor de Europese markt.

Vintage Arne Vodder Boat Shape Tafel

Arne Vodder - Sibast

Prachtige grote palissanderhouten tafel ontworpen in 1960 door Deense ontwerper Arne Vodder,  gemaakt bij vooraanstaande meubelmakerij Sibast Mobler in Denemarken.  De tafel is zwaar en kwalitatief zeer hoogwaardig uitgevoerd met massief houten randen  en twee extra steunpoten onder de tafel die desgewenst kunnen worden gebruikt.  Het geselecteerde Braziliaanse palissanderhout is van uitzonderlijke kwaliteit en heeft indrukwekkende houtnerf structuren.  Een tijdloos ontwerp wat gemakkelijk gecombineerd kan worden met div. soorten stoelen,  van zowel klassiek als modern.

 

Vintage ARI Lounge Chair & Ottoman

Arne Norell - Norell

Vintage Ari lounge chair & voetenbank (ottoman) met prachtig hoogglans verchroomd stalen frame ontworpen door Zweedse ontwerper Arne Norell in 1966.  Een van de meest tijdloze iconische en best zittende ontwerpen van de 20e eeuw. Deze vintage lounge chair & voetenbank zijn uitgevoerd met nieuwe Brons kleurige lederen stoffering, uitgevoerd in de mooiste kwaliteit aniline leer.  Dit leer is natuurlijk gelooid en gekleurd en heeft een specifieke glans wat de nieuwe stoffering een vintage look geeft en daardoor mooi aansluit op het oude frame en de behouden originele riemen – een van de mooiste onderdelen van dit prachtige ontwerp. Deze nieuwe  stofferingen zijn gemaakt door de originele fabrikant waardoor de maatvoering exact volgens het origineel is en de kwaliteit gewaarborgd.

De vermelde afmetingen zijn van de fauteuil. Afmetingen van de voetenbank zijn:  H: 37 x 65 x 50 cm.

Vintage 3217 Bureaustoel

Arne Jacobsen - Fritz Hansen

Bureaustoel model 3217 met armleuningen op verchroomd stalen onderstel met 4 zwenkwielen. Ontworpen door Arne Jacobsen in 1955.  Deze stoel dateert uit de vroege jaren 1960 geproduceerd door Fritz Hansen. De stoel heeft een nieuwe met de hand gestikte stoffering (zie afbeelding 6 en 7) precies zoals het origineel.  Dit unieke handwerkdetail is een belangrijk kenmerk van het oorspronkelijke ontwerp en zeldzaam terug te vinden op hergestofferde AJ stoelen omdat dit vakwerk zeldzaam en kostbaar is.  De stoffering is uitgevoerd in de beste (duurste) kwaliteit Deens aniline leder wat  bij gebruik prachtig verouderd.  Exact zoals de originele stoelen uit de tijd. De stoel is handmatig in hoogste instelbaar.

Vintage Tulip Bureaustoelen

Jørgen Kastholm & Preben Fabricius - Alfred Kill

Mooie zeldzame kleur (groen) lederen Tulip / Bucket bureaustoelen model 6726 van de Deense ontwerpers Jorgen Kastholm & Preben Fabricius op kenmerkende driepotig onderstel met metalen wielen. Ontworpen in 1966,  gemaakt door 1e fabrikant Alfred Kill eind 1960.  Twee stoelen beschikbaar. Individueel geprijsd.

Hoogte van de armleuningen: 70 cm aan de voorkant, 67 cm aan het onderste gedeelte (armleuning loopt naar achteren). Zithoogte: 45/46 cm.

Vintage Magazine Tree

Edward Wormley

Magazine Tree Model # 4765 van Edward Wormley ontworpen voor Dunbar Indiana USA. Uitgevoerd in notenhout en esdoorn.  Een zeer bijzondere en esthetische kleinmeubel.

Vintage Opaline Hanglamp

Carlo Nason - Mazzega
1961-1969

Vintage opaline hanglamp van Mazzega ontworpen door Carlo Nason. Uitgevoerd in mondgeblazen opaline & melkglas.

Vintage Plywood Leg Splint

Charles & Ray Eames - Evans Products Corp
1940 - 1949

Door Charles & Ray Eames ontworpen plywood leg splint. De leg splint (beenspalk) was een van de eerste toepassingen van plywood en werd ontworpen voor het Amerikaanse leger in de tweede wereldoorlog. Gefabriceerd door Evans Products Company in 1942. Dit experiment met plywood heeft de basis gelegd voor talloze toepassingen van plywood in de stoelen van Charles & Ray Eames voor Herman Miller, zoals de beroemde Eames Lounge chair.