Vintage geometrisch wandkleed, 1972

Jette Thyssen -

Story

Geometrisch wollen wandkleed van Deense ontwerpster Jette Thyssen met geometrisch patroon in rood, grijs en zwart.

Jette Thyssen (geboren in 1933) is een Deense textielkunstenaar, schilder en lithograaf, bekend om haar kleurrijke felgekleurde, geometrisch gepatroneerde composities. Thyssen heeft vele prominente Deense gebouwen gedecoreerd waaronder de Montmartre Jazz Club in Kopenhagen en het stadhuis in Frederikssund. Haar oeuvre is vanaf de jaren ’70 extensief geëxposeerd, in zowel Denemarken en internationaal.
Thyssen was langdurig lid van de ‘Grønningen’, een Deense kunstenaarscoöperatie waarvan leden tentoonstellingen en evenementen organiseren. Deze coöperatie werd opgericht in 1915 en bracht aanvankelijk kunstenaars samen die geïnteresseerd waren in radicale en experimentele kunst en lid waren geweest van Den Frie Udstilling (“De Vrije Tentoonstelling”). De meest prominente kunstenaars uit de beginjaren van de ‘Grønningen’ waren kunstenaars als: Vilhelm Lundstrøm, Axel Salto, Astrid Noack en Erik Hoppe, onder anderen.

Dit bescheiden wandobject is gesigneerd aan de achterzijde op het houtenframe ‘J. Thyssen 1972′ & “Nattens Spejl 1’ hetgeen ‘Spiegel van de Nacht 1’ betekend.

Zeer mooie originele staat.

Details

Designer
Jette Thyssen

Condition
Zeer mooie originele staat.

Size
H 104 cm x B 39 cm x D - cm

Price: 450,00

Bekijk alle producten