Vintage FD451 Sofa / Daybed zitgroep

Peter Hvidt & Orla Mølgaard-Nielsen - France & Daverkosen

Story

Prachtige zitgroep van Deense ontwerpers duo Peter Hvidt & Orla Molgaard Nielsen. Hvidt & Nielsen ontwierpen deze zitgroep in 1956 voor het Deense bedrijf France & Daverkosen. Daverkosen, die van origine een matrassen fabrikant was, maakte een belangrijke beslissing om meubels te gaan maken en hiervoor toonaangevende ontwerpers als Peter Hvidt & Orla Molgaard-Nielsen en Finn Juhl aan te trekken. Het bedrijf veranderde haar naam in France & Son en groeide uit tot een van de belangrijkste Deense meubelfabrikanten van de 20e eeuw.

Deze zitgroep bestaat uit 2 sofa’s (model FD451) met gevlochten rattan zijkanten die eenvoudig neergeklapt kunnen worden waarna de sofa als een daybed gebruikt kan worden. Tussen de beide bankjes in staat een bijbehorende hoektafel (model 519) tevens van massief teakhout en gevlochten rattan. De tafel heeft 2’etages’ wat het meubel bijzonder praktisch maakt omdat er extra ruimte is voor bijvoorbeeld een mooie tafellamp. Op het gevlochten rattan tafelblad kunnen kranten, tijdschriften ed. gelegd worden.
De zitgroep is volledig nieuw gestoffeerd, uitgevoerd in een zeer hoogwaardige boucle stof in een mooie parelgrijze tint wat prachtig contrasteert tegen het warme teakhout. Alle interieurs (kussens + zittingen/matrassen) zijn volledig nieuw en van hoogwaardigste kwaliteit.
Een unieke, flexibele set van uitzonderlijke kwaliteit en verzamelwaarde.

 

Details

Designer
Peter Hvidt & Orla Mølgaard-Nielsen

Manufacturer
France & Daverkosen

Condition
Zeer goede conditie. Nieuwe stofferingen inclusief volledig nieuwe interieurs.

Size
H 75 cm x B 160 / 190 cm x D 80 cm

Sold, see Memory Lane

Bekijk alle producten